Video

Aardwarmte: van corporate start-up naar scale-up

Voor
ENGIE

Situatie

Om Nederland CO₂ neutraal te maken zet ENGIE diverse oplossingen in voor een duurzaam energiesysteem. Een van deze oplossingen is aardwarmte. ENGIE onderzoekt en ontwikkelt deze duurzame warmtebron als alternatief voor het gebruik van gas. 

Innovation Booster is betrokken bij de vraag hoe het team dat zich bezighoudt met aardwarmte het beste georganiseerd en gestructureerd kan worden met als doel:

1. Het proces van business development efficiënter en effectiever te laten verlopen

2. De resources snel op te kunnen schalen

Daarnaast is Innovation Booster gevraagd haar benadering ENGIE breed te delen en daarmee voor vergelijkbare projecten een best practice te bewerkstelligen.

Oplossing

Binnen ENGIE richt het team aardwarmte zich op dit moment op opsporingsactiviteiten voor het winnen van aardwarmte uit de bodem. Om dit traject naar de volgende fase door te laten groeien zijn er naast focus ook processen en structuur nodig. In 12 weken heeft Innovation Booster samen met het team een aantal day to day verbeteringen doorgevoerd en processen ingericht die schaalbaarheid mogelijk maken. Concreet bestond het traject uit meerdere workshops waarin onder andere de strategische positionering is bepaald, een roadmap is ontwikkeld en een nieuwe team structuur is neergezet. Daarnaast is er veel aandacht geweest voor het samen bepalen van team waarden, team afspraken en een onboardings-programma voor nieuwe collega’s in het team.

Resultaten

  • Strategische positionering vastgesteld
  • Roadmap met ambitie, doelen en kernactiviteiten ontwikkeld
  • Dashboard geïmplementeerd om de voortgang te meten en te bepalen of het team on track is
  • Nieuwe team structuur ontwikkeld

Geïnspireerd?

Bel een Booster